Kw-logo-smaller

American Country Awards 2012 Recap

Dec 07, 2011

Country music celebrated its rise in popularity at the 2012 American Country Awards in Las Vegas on December 5. Fan favorites won in most categories, with a few surprises along the way.

Jason Aldean won huge with six awards, including Artist of the Year, Album of the Year, Single of the Year by a Male Artist and Music Video of the Year. He had eight nominations in total, tied for the most with the Zac Brown Band. Jason Aldean will be celebrating his win on tour, which kicks of early January.

Three American Idol alum also took home important awards! Country sweetheart Carrie Underwood won three awards, including Female Artist of the Year.

Scotty McCreery, winner of Season 10, won New Artist of the Year, while Kelly Clarkson’s duet “Don’t You Wanna Stay” with Jason Aldean won her Vocal Collaboration Single of the Year.

Lady Antebellum, who won a Grammy in November, won Group of the Year last night. Taylor Swift had six nominations but did not win in any category.

Have Your Say

Did your favorite artist win an award? Leave a comment and let us know!

Related Stories
6 Comments

latest videos

F994349536328

Which Country Music Is Your Fave?

  • New country all the way!
  • Nothing gets me two-steppin' like classic country.
  • Folk and blue grass is my kind a country.
  • Country. Are you out of your mind?

related stories

Micro_scotty mcreery-micro
Teen country crooner Scotty McCreery is a familiar face to American Idol fans - the North Carolin...
Micro_taylor-swift-micro
Taylor Swift won the MTV Music Award that came complete with a Kanye West speech hijack! Check ou...
Micro_carrie-underwood-micor
Carrie Underwood stopped by Kidzworld for a chat - find out what she had to say about her debut a...

Entertainment in the forums

FroggyBurton
FroggyBurton posted in TV Shows:
The Matrix Trilogy
reply about 4 hours
-TrueMorality-
How I Met Your Mother
reply about 4 hours
catonio
catonio posted in Movies:
Phát sóng đầu tiên vào năm 2011, đã phim hoạt hình 3D 'Larva', ngay từ đầu, tạo ra một lượng fan hâm mộ lớn của cả trẻ em và người lớn một phần nhờ vào sự độc đáo, ngoại hài hước của hai nhân vật chính của nó, và cho vở hài kịch vui nhộn mà tiếp tục mà không có đường. Hiện nay, nó Đáng gây ra một cơn sốt không chỉ ở thị trường trong nước mà còn ra khỏi thị trường nước ngoài, với khoảng 1.000 mặt hàng của sản phẩm nhân vật có liên quan sẵn luôn luôn có và các phim hoạt hình của chính nó đang được phát sóng tại 97 quốc gia trên thế giới. Các tem Larva được ban hành dưới hình thức dán sẽ :. Hoàng vô độ và ngu ngốc chưa đa dạng Red, một đầu tham lam nóng giận và liệt nhưng khéo Léo. hồng, với khuôn mặt quyến rũ ẩn một sức mạnh rất lớn; Brown, một bọ hung độc đáo, quan tâm đến việc thu decimal quý giá của mình; Black, một con bọ của sức mạnh siêu nhân cho lực chết người và đấm; và Phổ, một con vẹt đó, nhìn từ trên cao xuống, lên vỗ của một sân, lực lượng Hach dịch. Ngoài ra, bao gồm bên lề của tem là các loại giấy dán tường, bạn có thể được sử dụng kết hợp với những con tem.      
reply about 18 hours
Greenlily96
Greenlily96 posted in Celebs:
Ok soooo this might not be a celeb but to me, he is......its PEWDIEPIEEEEE. I also like logan Lerman. And Niall Horan.
reply about 19 hours
Greenlily96
Greenlily96 posted in Celebs:
Okay first of all, to all those Swifties out there, Tay's got bad blood, and I knew she was trouble when she walked in. Ariana's got one less problem without her, because she broke free. And Taylor has to shake it off.  :) :) :) :) :) :) ;)
reply about 19 hours

play online games